Hälsosam kost för sommaren

Minska antalet kalorierSommaren är här och efter en slarvig och lat vinter, är det dags att ge sig ut för stränder och sjöar för ett uppfriskande dopp och lite kul. Alla är redo med sina baddräkter, men hur många passa in i dem är en annan historia. Om du gör, är du i form så inga problem. Men när du inte bara få din baddräkt på, måste du ha en bra dietplan till hands för denna sommar. Det är bara behovet av motion och disciplin med vad du äter som kan få din kropp tillbaka i form. Du behöver inte göra en dyr fettsugning på en klinik. Det finns inget behov av att köpa någon dietplan, du kan göra allt helt själv.

Här är några tips för en sund sommarplan: gör det snabbt och enkelt. Fyll ditt skafferi och kylskåp med ekologiskt odlade frukter och grönsaker. Gör det till en rolig sak att utforska nya typer av kök med säsongens smaker och ingredienser. Planera vad du äter är nödvändigt att hålla koll på vad som är näringsrikt och vad som behöver tas i flera kvantiteter så att du väger mindre på vågen. Du vill göra dig av med extrafettet runt midjan och det är lättare att göra det på somrarna.

Äta rätt: Den plan som du gör måste omfatta mer proteiner och färre kolhydrater. Vad du äter är viktigt och att hålla det lättare är nödvändigt för kroppen. Din ämnesomsättning måste förbättras och det är möjligt om du inkluderar flera måltider. Ta mindre under varje måltid men öka antalet måltider under dagen. Du njuta av dina favoriträtter klokt att inkludera protein rika och fibrösa mat. Du kan ha snacks eller måltider ofta för att din ämnesomsättning ska förbättras.

Frukter som blåbär, jordgubbar; tårta bär etc är en rik källa av proteiner, vitaminer och antioxidanter. Dessa är mycket fibrösa frukter kommer förbättra ditt immunförsvar, upprätthålla en ungdomlig hjärna och förbättra minne och din inlärningförmåga. Du kan göra dessa frukter till intressanta rätter genom att lägga till fettfri yoghurt eller lägga till dem i sallader. Forskning visar att jordgubbar är användbara för att hålla blodsockret under kontroll och därmed hjälpa till att bekämpa diabetes. De är även bra på att ge din kropp C-vitamin och mineraler som magnesium, kalium och kalcium. Du kan lägga till dem och dekorera olika smoothies, flingor och müsli med dem. Färsk persilja kan ge dina favoriträtter en extra smak. De är en bra källa till betakaroten, zeaxantin och lutein.

Som en del av din dietplan måste vatten vara en viktig del. Det är nödvändigt på sommaren eftersom du förlorar massor av kroppsvätskor under den perioden. Drick vatten regelbundet för att hålla din kropp stabil. Det hjälper till i matsmältningen och förbättrar cellernas olika funktioner. Kom ihåg att ändra till skummjölk för att minska på kaloriintaget.

Somrarna är tider då allt är fräsch och trevlig. Det är tid du har en bra dietplan som gör dina friska sommarplaner. De flesta av dessa saker kan göra dina rätter färgglatt och roligt. Så gör dig redo att passa in i det sommaren slitage du så ville.