Bygga muskler efter träningen

Många människor gör misstaget att tro att alla muskelbyggande händer i gymmet. I själva verket du förstör muskelvävnad under ditt arbete ut och det är under din viloperioder som muskeln byggs. Vad kan du göra för att underlätta denna process?

Kan kosttillskott hjälpa kroppen återhämta sig efter ett träningspass? Om du menar allvar med bodybuilding och konditionsträning så ska du veta att det finns mycket mer du kan göra för att uppnå resultat utanför gymmet, efter och mellan din träning. I själva verket växer muskler endast utanför gymmet. Efter varje träningspass förstör muskelvävnad är det ombyggda under din viloperioder. Så naturligtvis är resten en annan gång när du kan uppnå resultat och din post workout är en stor del av detta. Detta beror på att kroppen är mest kunna absorbera näringsämnen efter ett bra träningspass.

En bra måltid efter träningen kan hjälpa kroppen som det försöker återhämta sig från slitaget av motion. Din kropp går in i ett anabolik tillstånd när proteinsyntesen är mer effektiv. Detta innebär mer vinst från träningen.

När du lämnar gymmet finns det ett par saker bör du överväga att göra. I din dusch efter, växla mellan varmt och kallt vatten, detta hjälper cirkulationen i de områden du har tränat. Byta från lika kallt som hot som du kan stå flera gånger (sikta på mellan 4 och 6 gånger) kommer att expandera och blodkärl utfodra dina muskler. Detta kallas vaso-dilatation och vaso-sammandragning och hjälper upp omsättning.

Ismassage är ett annat sätt att stimulera musklerna omedelbart efter träning. Du kan minska tätheten av den muskelgrupp som du har arbetat med genom att gnida en isbit längs med magmusklerna. Du skapar slaggprodukter i musklerna under träning och detta gör att du kan pumpa ut dem. Begränsa isen till muskeln själv och inte gnugga den på lederna.

Din kropp behöver för att ersätta de näringsämnen som den förlorade i gymmet. Proteintillskott bör tas direkt efter träning, också prova att äta lite frukt. Sedan äta en timme senare en full menar med både protein och kolhydrater.

Några av dina bästa muskeltillväxt händer när du sover. Så det är otroligt viktigt att du får en god natts sömn. Låt musklerna slappna av med ca 7 timmars sömn för att se de bästa resultaten. Om du lider av att inte kunna sova finns det örter som kamomill som du kan vidta för att hjälpa dig. Det är inte tillrådligt att ta dessa något mer än 2 – 3 gånger i veckan. Så som ni kan se att ge kroppen är tid att återhämta sig och växa lika viktigt som vad du kan göra i gymmet.